Från fräscht till klet

Jag hade en vision idag. Då jag slutade tidigt skulle jag laga fantastisk mat, en gourmémåltid, en riktigt supermiddag om man så vill. Sagt och gjort. Jag plockade fram kyckling från frysen och skuttade trallande iväg till Meny.

- "Gud vad fräscht det kommer bli", tänkte jag flera gånger för mig själv. En gång tror jag till och med att jag sa det högt. Inne på Meny.
- "Gud vad fräscht det kommer bli!".

Jag köpte lite olika sorters lök, champinjoner, tomater, mozzarella och babyspenat. Gud vad fräscht tänker du nu, jag vet!!!

Jag kom hem igen och ställer mig i köket och börjar lite nonchalant "slänga" ihop min fantastiska supé. Jag skalar och hakar, jag fräser och kokar. Mitt mantra "så fräscht. så fräscht" ekar i huvudet. Jag kastar ett öga på klockan och ser att den närmar sig 17, det magiska klockslaget då Patrik kommer hem.
- "Här gäller det att snabba på", tänker jag och kokar snabbt och effektivt upp pasta i en kastrull. Jag gör färdigt det sista med min kyckling, och slänger i babyspenaten för att låta den ångkoka sådär läckert som kockarna på TV alltid gör.

Nu är maten klar. Det ser.. kanske inte dirket fräscht ut, men helt ok faktiskt. Då väntar jag bara på att Patrik ska komma.



*Väntar, väntar....*








*Trummar med fingrarna och väntar lite till...*







*Plockar fram tallrikar och väntar en stund till...*





När Patrik äntligen kommer har min fräscha måltid sjunkigt samman till nått helt annat. En hög med klet. Bon Appétit.








Lite klet någon?

Söndagen

Idag har vi haft en riktigt koselig dag. Vi började med lååång sovmorgon, och åt sedan frukost framför TV:n. Sen klädde vi på oss varmt och letade upp Vesterøya Idrettspark där vi läst att det skulle vara fint att åka skidor. Vi hittade dit skitsnabbt, vilket är ovanligt när det gäller oss (körde bara fel 2 gånger!)  (det låg iofs bara 10 minuter hemifrån, men ändå), och möttes av massor av fotbollsplaner. Det såg ju i och för sig bra ut, när vi åkte sist blev vi ju lite skrämda av det kuperade landskapet, men fotbollsplaner bjuder ju oftast inte på så vacker utsikt... Men vi tog på oss skidorna och åkte ut på närmaste plan, och inom 10 minuter befann vi oss mitt inne i en skog. Det var så himla fint! Nästa helg kommer mamma och pappa hit, då ska vi tvinga med dem ut och åka skidor, de kommer inte undan! Hint till dig pappa....








Lisa, aka Magdalena Forsberg (back in the days)







Vi satt och gullade oss och drack thé. Och åt kakor. Det får man när man är på tur.








Nu ikväll gick vi ut och åt på Da Vinci, smaskig pasta och ännu smaskigare dessert. Faktiskt
så smaskig att jag var tvungen att provsmaka innan jag tog bilden. Kunde inte låta bli.

Vår?

Efter att jag och Patrik varit ute en tur i snöovädret, kommer vi tillbaka hem. Och upptäcker att det har blivit vår?? Är det möjligt undrar man ju!



Syns lite dåligt, men det är alltså knoppar på ett av träden i trädgården. What´s up with that?

Vinter

Oj oj oj, vilket väderomslag. Imorse när vi vaknade så ösregnade det. Men nu har temperaturen sjunkit och det snöar för fullt. Vi håller tummarna för att blir ytterligare några köldgrader, så vi kan ge oss ut och åka skidor imorgon. Herrejäklar vad norsk jag känner mig när jag skriver så! Hade aldrig hänt om vi hade bott kvar i lägenheten i Götet i alla fall, så mycket kan jag lova..

Appropå det, så måste jag och Pats snart bestämma oss för hur vi ska göra med lägenheten. Vi har hyrt ut den till 1 april, och vill väl egentligen inte säga upp den helt. Men får se om vår kära hyresvärd är sugen på att låta oss hyra ut den ett halvår till. Dagens i-landsproblem.








Det snør, det snør,
tiddeli bom
det er det det gjør,
tiddeli bom
Nå snør det mye mer enn før,
tiddeli bom - og huttemeg tu.


Japp, är pedagogisk leder i en barnehage.


Ps. Det här kan ha varit det sämsta inlägget jag har postat här på bloggen. Kan man få något slags pris för det? Typ "Årets bottennapp" eller likande?

Men allvarligt...

...ska man skratta eller gråta åt den här bilden? Känns ju som att någon på tidningen inte har gjort sitt jobb tillräckligt grundligt.









Kryssningssugen, någon?

Jesus fel?

Det är så konstigt, helgen går så sjukt snabbt varje vecka! Förstår det bara inte, alla andra dagar kan vara nog så sega, men just lördag och söndag bara svischar förbi. Konstigt värre.

Idag har vi en sån där riktigt kul fixarsöndag. Patrik är för tillfället ute och tvättar bilarna, medan jag (snart) sitter och jobbar. Ska skriva lite planering och sånt spännande. Med andra ord så är det söndag på riktigt.

När vi bodde i Göteborg så passade vi ofta på att sticka ner på stan på söndagarna. Gå en sväng i affärer, kanske satt vi oss på ett café ett tag och söndagsfikade. Men i Norge är precis allt stängt på söndagarna. Vet inte vad det beror på, men sjukt irriterande är det i alla fall. Man kan knappt handla en liter mjölk här ens en gång. Då måste man ta sig till en yttepytteliten svinamegadyr butik (som ligger på andra sidan stan typ) och punga ut 200 kr för en halvliter mjölk. Ungefär. What´s up with that norskbaggar? Är ni så religiösa så man inte ens får handla mat på den heliga dagen? Vavavavavava? Som ni märker så är det här en tagg som har gnagt ett tag hos mig...


Ha en fortsatt fin söndag nu folks, som tur var handlade vi igår, så idag behöver vi inte ta oss till den snordyra butiken.









Är det ditt fel att hela Norge är stängt Jesus?

Inredning

Sen jag och Patrik flyttade från Göteborg och började jobba, så har vi av naturliga orsaker haft en starkare ekonomi än när vi var studenter. Vi har alltid tyckt det är kul att leta/köpa snygga inredningsprylar och möbler, både nytt och begagnat. Men nu det sista så har vi faktiskt kunna shoppa loss en hel del, och köpa sånt som vi verkligen vill ha.

Men jag måste bara säga, Sverige har en hel jäkla massor att lära sig av Norge vad det gäller snygga interiörssaker. Medan vi svenskar envist håller fast vid vår favoritfärg (vitt vitt vitt all over the place) och inemellan spexar till det med lite kitchiga saker och naturligtvis allas vårt favorit "shabby chickt". Inget ont i det, men det blir lite trist när det som är likställt med god smak.

I Norge så satsar man mer på gedigna (Patriks absoluta favoritord) möbler, mer industriell stil, som blandas på ett snyggt sätt med lättare ljusa textiler, gärna i jordnära färger. Inser att jag låter som en billig kopia på Elle Interiör, men jag är så imponerad av de norska inredningsbutikerna! Och de finns många av dem med, bara i lilla Sandefjord finns det typ 100000 stycken.




Typiskt svensk "god" smak?








Mer norsk stil

Taggat

Så här coolt taggar man saker i Sandefjord. Blir extra kraftfullt på norska tycker jag.







Stark politisk manifestation?

Gå på ski

Igår gjorde jag och Patrik något helnorskt. I sann Marit Bjørgen/Petter Northug-anda (men då Hellner spöade skiten ur norrbaggen igår, så borde jag väl egentligen säga i Hellneranda), gav vi oss iväg och åkte längdskidor. Jag hade fått en fin vägbeskrivning av en kollega till mig, men ändå lyckas jag och maken köra runt och leta efter skidanläggningen i över en och en halv timma. Det visade sig ligga en dryg mil från Sandefjord när vi äntligen hittade fram...

Väl på plats så hade både jag och Patrik en vision om hur lätt det skulle vara, att vi bara skulle susa fram! En hel del susning blev det, men mest rätt ner i backen. Aj,aj,aj vad ont i rumpan man får av att åka skidor! Slog i svanskotan så jag såg stjärnor, och mina skinkor ser ut som två blåbär (OBS! extremt genmanipulerade sådana), och idag har jag haft en del svårigheter med att gå normalt. Ser ut som jag är lätt bajsnödig hela tiden. Men kul var det i alla fall! Skam den som ger sig, om möjlighet ges så får det allt bli en tur till helgen igen!








Sporty Spice

Ps. Mamma, ja, det är din mössa som jag "lånat". Den bor här nu. Puss

Diskriminering

Sverige och Norge är två länder som är väldigt lika på många sätt. Men när det kommer till jämlikhet upplever jag att Sverige är flera ljusår före sitt oljerika grannland. Hur kommer det sig till exempel att jag inte blir bjuden på festen som Narvesen har, utan bara Patrik?









Wienerfest

Back to normal

Idag var första dagen efter julledighet + sjukdom, som jag var tillbaka på jobbet. Kändes superfint att träffa kollegorna igen, och måste säga att jag verkligen har saknat alla mina små gullungar!

Var några dagar sedan jag bloggade nu, men jag blev sjuk på nyårsafton (riktigt sjuk, inte fyllsjuk) så jag har inte riktigt orkat. Så det är nu som jag ska skriva ett humoristiskt, spännande och inspirerade inlägg till er. Men jag orkar inte det heller.

Kan bara berätta en kul nyhet. Jag fick en superhet mobil av Patrik i julklapp. Riktigt läcker, med massa heta grejsaker på. Man kan liksom göra allt med den! Men det var först igår som jag fattade hur fasen man ringde ifrån den. Framsteg!!











Men visst är den snygg!?
Trots att den inte har någon lucka, som svärmor skulle sagt....