Smsglädje

Fick så fint sms av min kollega Lisbeth, angående min medverkan i radion förra veckan.

"...Er forresten KJEMPEIMPONERT av DEG, som står på og sloss for det du tror på, på tross av motstand fra annet hold! :-)Vi trenger en som deg, som får oss til å våkne! Håper pipa har fått en annen lyd nå, og at alle drar i samme retning for en kjempeviktig sak!:-) Jeg heier på deg!!!"

Sånt här gör mig otroligt lycklig! Stöd och värme från de som jobbar närmast en betyder fantastiskt mycket. Tack Lisbeth!


Lisas yuppinalle

Challenge accepted!

Bella har utmanat mig! Reglerna är enkla, men frågorna desto klurigare.. Så vi börjar med den lätta delen:


”Each tagged person must answer the 11 questions given to them by their “tagger” and post it on their blog. Then, choose 11 new people to tag and link them in your post. Create 11 new questions for the people you tag to answer. Do not tag back to the person who has already tagged you.”

Och nu till den svåra delen:

Vad älskar du hos dig själv?

Jag älskar att jag är passionerad. För mina hjärtefrågor brinner jag så starkt att jag ibland blir rädd att jag ska bränna mig själv.

 

Tror du på kärlek vid första ögonkastet?

Jag tror på attraktion och på lust vid första ögonkastet. Men kärlek för mig, går betydligt djupare än så, och det är något som jag tror måste växa fram, mogna långsamt.

 

Vilka fem kända personer skulle du vilja att festa med?

Brad Pitt och Angelina Jolie - bara för att kunna säga att jag "hängde lite med Bradan och Angie igår"
Lady Dahmer, för att hon är helt fantastisk!
Simone de Beauvior, hon dog visserligen före min födsel, men här handlar det ju om vem jag skulle önska att jag kunde festa med. Och man får faktiskt önska vad man vill. Så det så.
Jane Austen- en till döing, men jag bara älskar hennes böcker!

 

Var och vem är du om fem år?
Åhh, vad svårt! Jag och Patrik håller fortfarande på att vela fram och tillbaka, vill vi vara kvar i Sandefjord, vill vi tillbaka till Göteborgstrakten, vill vi nån annanstans i Sverige eller Norge? Har INGEN aning! Den enda jag vet är att om fem år kommer jag fortfarande att vara LISA, bara lite mer mogen och säker på mig själv.

 

(hahaha I  wish!)

 

Vilket är ditt favoritord?
"Genusperspektiv", visst är det vackert?

 

Vad är du mest stolt över?
Jag är stolt att jag, trots motgångar och mostånd, har fortsatt att kämpa för att väcka större kunskap och intresse kring genus på mitt jobb. Precis just nu är jag lite extra stolt över min medverkan på NRK Vestfold förra veckan, där jag fick chansen att berätta lite grann om just genus. Är också väldigt stolt över att mina kollegor har fått en fantastiskt fin genusmedvetenhet, detta trots att de för några månader sedan knappt visste vad det var för något!

 

Vilket är ditt roligaste minne?
Min absolut bästa sommar i hela mitt liv, var förra sommaren. Först ordnade min fantastiska vänner (med världens bästa syster i spetsen) en möhippa för mig som var helt outstanding! (svenska superlativen räcker nästan inte till, så får blanda in lite engelska med..) Sen i slutet av sommaren gifte jag mig med den bästa människan i världen. Kommer bli svårt att toppa det.

 

Kallar du dig feminist, varför/varför inte?
"Att vara kvinna och inte vara feminist är som att skita sig själv på huvudet"
-Emma Hamberg

Jag är en stolt, stark feminist och var nog det redan när jag föddes. Själva ordet feminism betyder ju att jag som kvinna ska ha samma ekonomiska, politiska samt sociala likställdhet som min man har, vem vill inte det?

 

Vad ser du fram emot mest det här året?
Jag vet inte så mycket vad som kommer ske under det här året, så måste nog säga att jag ser otroligt mycket fram emot vår sena bröllopsresa till New York om några veckor!

 

Vad ville du bli när du var liten?
Hmm.. Vet inte om jag hade någon dröm rent yrkesmässigt om vad jag ville bli. Däremot hade jag en stark önskan om att heta Jens och magisk odla fram en snopp. Vet inte varför. Inget jag drömmer om nu i vuxen ålder i alla fall.

 

Vilken är din favoritplats
Här ska jag väl egentligen svara någon exotisk strand på en vacker paradisö, men fullt så spännande är inte jag. Ska jag vara riktigt ärlig så är nog en av mina absoluta favoritplatser mina föräldrars kök. Omgiven av högljuda, bråkiga diskussioner, av min man (som väl i ärlighetens namn knappast står för det bråkiga och högljuda delen), mina syskon och mina föräldrar. Jag är en riktig familjegris! Fast det får inte bli för mycket av det goda...

 


Jag utmanar: Mikaela , Lisa, Hannah, Caroline

Ska ju egentligen utmana 11 stycken, men jag föredrar kvalité framför kvantitet! =) Här är i alla fall frågorna som jag önskar svar på!


Tror du på att det är möjligt att vara trogen en partner för alltid?

Om du var fast på en öde ö,  vilka tre saker skulle du då vilja ha med dig?

Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då?

Finns det något du verkligen skulle vilja göra men inte haft tillfälle, tid eller råd till?

Nämn tre historiska personer som intresserar dig?

Vilken är din främsta styrka?

Vem är din främsta förebild?

Vad är det knasigaste du gjort?

Tror du på liv på andra planeter?

Har du gjort något som du ångrar?

Vad tror du att du ger för intryck till folk som inte känner dig?Bokfynd

I början av veckan gjorde jag och min kollegor ett riktigt fynd på avdelningen. På barnens toalett finns det en hylla med klistermärken och annat "skräp", och bakom allt detta fann vi en spännande bok. "Dobok for gutter" heter den, och ska helt enkelt lära pojkar hur man gör när man går på toa...

Varför i hela fridens namn heter den inte bara "Dobok" och riktar sig till alla barn? Mig veterligen så lär sig både flickor och pojkar att gå på toaletten på ungefär samma sätt? Detta exemplaret som riktar sig till pojkarna, är blått. Givetvis finns motsvarande bok till flickor "Dobok for jenter". I rosa, vad annars....?
Ha det på badet boken! Behöver jag ens säga att den försvann på något mystiskt sätt...?

Riktigt bra

Den här reklamfilmen är helt fantastisk! Vilken grymt sätt att verkligen söka upp målgruppen och uppmärksamma ett problem som de här männen med största sannolikhet gärna vill blunda för...
Way to go http://www.stopthetraffik.org!!!

Söndag

På söndagen tog vi oss samman lite grann. Vi tvättande en hel del, och invigde vår nya tvättvinda, spännande grejjer det där! Vi hann även med en tur ut till Österöya, där jag läste en bok i solen, medan Patrik prövade fiskelyckan. Den var inget vidare. På kvällen fick jag också postat med hög med paket, som nu är på väg till sin lille mottagare... Tog också fram och luftade snabeldraken. Inte så erotiskt som det låter, här snackar vi dammsugare gott folk!
Soltorkade lakan luktar bäst!

Det blåste en del, men oj så gott det var i solen!


Paket på tur!

Lördag

Hela helgen har egentligen bara varit full av mys och kos! God mat, god dryck och en hel del sol. Lördagen var inget undantag, det enda "vettiga" vi gjorde på hela dagen var att handla jeans till Pats och en klänning till mig.
Resten av dagen var det mest sånt här........och sånt här...


... och lite sånt här.
Hej hopp!

Fredag

I torsdags åkte Patrik till Göteborg för att göra sin sista tenta på Chalmers. Det betydde en ensam natt i huset för mig, med endast grannens pilska katt som sällskap. Katten var visserligen inte inne hos mig, men som den jamade och pep och gick på, så hade den lika gärna kunnat vara i köket, så tydligt hörde jag den. När Patrik kom hem så såg han till att skämma bort mig ordentligt, jag tror faktiskt att jag är gift med världens bästa man!Champagne, jo jag tackar jag!Skinnväska från Ralph Laurent, köpt på Göteborgs Auktionsverk. Han kan allt!

Goda vänner

Vi var i Paradiset igår, och hälsade på Jessica och Farid. Väldigt mysigt när vi ses, men tyvärr sker det allt för sällan. Men känns bra att varje gång vi träffas (även om det går ett halvår emellan) så kan vi bara fortsätta från där vi var sist. Väldigt fint! Och fantastiskt när man träffar två människor i vuxen ålder som både jag och Pats upplever att vi bara klickar med, det är banne mig inte varje dag!

Vi snackade om stort och smått, men mycket av pratet cirkulerade såklart kring Jessies och Farids stora husbyggarprojekt! Det var så kul att huset nu när det i princip är helt färdigt! Vi var så imponerade, och framför allt ännu mer säkra på att är något som vi aldrig kommer göra. Farid (som är snickare) vet ju vad han gör, och ändå har de två haft ett jäkla projekt att genomföra. Skulle jag och Patrik ha gett oss på det, så hade vi väl slutat med något i stil med Iors hus.


Lisas och Patsys husbyggarplaner.
I övrigt så vet man att man är goda vänner när Farid frågar: "Hörrni, hur var det egentligen på bröllopsnatten?"
Fint med genuint intresse från ens kompisar.

Glader påsker!

Jag har en riktigt mysig påskhelg här hos päronen. Eller ja, de övergav skeppet igår, så nu är det "bara" jag, Pats och mina syskon här hemma. Men mysigt det med, och vi kan passa på att bjuda hem lite vänner på påskmiddag.

Jag har hunnit med att träffa massor av folk, som jag träffar alldeles för sällan nu för tiden, Jessika, Sophia, Ida, Johan (och barnen), farmor, Maria, David (och Charlotte och Julia såklart!), och i eftermiddag kommer Cissi, Magnus och småpluttarna. Inte klokt vad man hinner om man bara lägger manken till, samt tar gasen i botten på syrrans bil!

Vi håller på som bäst här nu att förbereda maten vi ska äta i eftermiddag. Jag och Patrik har norskat till oss ordentligt, och har därför bestämt oss för att bjuda på lamm till påskmiddag. Håller tummarna för att det blir bra, hela jag stinker i alla fall vitlök. Vet inte om det är ett positivt eller negativt tecken.

Här är lite pics från dagarna som varit!
På vägen upp till kusinen och farmor så började det snöa. Fail!Men Ida fick raskt mig och Carin på bättre humör genom att bjuda på finfika. Extra kladdig kladdkaka. Den rann ner fint! (Ida, jag retas med all min kusinkärlek!)


Johan, aka Påskharen, gav oss en "liten godispåse".


Nu har jag precis gojsat i ordning lammet. Är det bara jag som inte kan ta på rått kött? Skitäckligt! Carin fick hjälpa mig att snurra på steken, medan jag liksom kastpenslade med marinad från en meters håll. Luktar lik! En rest från mina dagar som vegetarian kanske.Glad påsk, gänget!


Gömma nyckeln


Idag när Patrik kom hem från jobbet, hade han en liten surprice med sig. Vi har länge velat köpa ett nyckelskåp eller liknande, då våra nycklar har en irriterande tendens att ligga precis överallt. Förutom där man vill ha dem. Och speciellt borta verkar de alltid vara på morgonen, när jag har bråttom iväg.

Men nu har han alltså köpt en "nyckeltavla" som passar fint in i hallen. Jag var nere på stan i lördags och dregglade lite över den, och det hade han uppmärksammat. Han är inte så tokig, min man!

Om det är någon som saknar nyckelarna i mitten på nedersta raden, så hojta till! Har ingen aning om vems de är, men tyckte de såg så ensamma ut i lådan. Så de fick partaja med de andra.


En stor anledning till varför jag älskar Norge

Inte nog med att de har brunost, (som jag verkligen älskar och ingen av mina svenska släktingar eller vänner kan förstå varför) men de har också en brunostreklam som alltid får mig att tänka på Max och Lucas, mina älskade småskitar. Ska äntligen få träffa dem på påskafton, var alldeles för längesen nu.
Tine, kan jag förvänta mig någon slags ersättning för mitt spridande av er reklam? Skicka ett mejl, så ska jag tala om vilket konto ni kan sätta in pengarna på!

Is there anybody out there?

Jag tycker det känns väldigt tryggt och fint att veta, att även här i ett främmande land, så finns mina egna landsystrar och bröder närmare än man anar. Ibland finns de på parkeringen till Rema 1000. Känns bra på något sätt.
Hello fellowsweds!

Är det bara jag.....

.... som har extremt svårt att skilja på Ben Affleck och Ryan Reynolds? Jag menar, my god!!! Karlarna är ju på pricken lika! Vi såg precis på Smokin´Aces, och en jäkla massa energi gick åt för mig att bara hålla isär dem båda. Himla tur att Afflecks karaktär (tror det var han i alla fall) blev skjuten ganska tidigt i filmen (försenad spoiler alert!!) och gjorde därmed det hela mycket lättare för mig.

Reynolds????Affleck????


Vår "nya" hall

Åhh, jag är en så orutinerad bloggare! Hade haft lite mer "blogghjärna" så hade jag ju sett till att ta både en före- och en efterbild på vår hall. Men nu tänkte jag aldrig så långt, så våra gamla hallmöbler, och allt annat skräp som vi hade under vår trapp (där det finns ett ganska stort, farligt utrymme (farligt alltså för att man lätt samlar på sig massa skit som man trycker in där)) har nu åkt ner i källaren. Kvar blev bara våra nya möbler, ett vackert skåp och en spegel, båda från Home and Cottage. En möbelkedja som för övrigt borde öppna butiker i Sverige! Gärna i Göteborgstrakten, så jag kan sätta sprätt på norskpengarna när jag är hemma...Vår lilla hall! En väldigt artzzzy detalj att ha med mig och Pats i spegeln. Jorå så att....Själva skåpet är mintgrönt, medan lådan är i omålat mörkt trä. Spåpet är tillverkat av återvunnet material.Jag har pyntat så fint med egenplockade tussilago i ett litet glas på fot, ett fiskfat som vi fått av Patriks farmor, en vacker Kostaskål från en fin vän, och en träljusstake som jag fått efter min mormor. Gammalt och nytt, precis som jag tycker om det!


För att kunna fota spegeln så jobbade jag rejält med vinklar. Precis som en äkta fotograf. Tycker nästan att man kan se att jag läste media på gymnasiet! Den lilla ljuslyktan har mitt kusinbarn gjort.