Hela paketet

Tänk att både jag och mina syskon inte bara har hjärnan och utseendet, vi är också charmiga och väldigt, väldigt roliga. Och inte minst ödmjuka.Helgen i bilder

Här kommer en kaskad av bilder från vår helg. I lördags var vi i Oslo, och söndagen spendarades ute vid havet på Österöya. Torskfiske var Patriks plan, det blev promenad och fika i solen istället.
Hälsade lite på kronprins Haakon, kronprinsessan Mette-Marit. De hälsade inte tillbaks. Dryga jävlar.
Spanade in ett vaktbyte. Såg lite jobbigt ut med den svarta luddiga tofsen i blåsten. Men stiliga gossar var det.
Åt smaskig lunchFörfasade oss över sexualiseringen av 2-åringar. Äckligt.Besökte Nespressobutiken och köpte kapslar till vår kaffemaskin.
Åt mumsig ostVackert väder på söndagen! Och vackra svanar på långt håll....... på nära håll var de skitäckliga! Stora som hus ju!
Hade dessutom ett mysigt telefonsamtal med Anna i söndags. Det avslutade dock med orden "Fortsätt du med lapptäcket, så ska jag ut och fiska torsk". Kände därefter ett starkt behov av att pierca nått, så jag blir lite ungdom igen.Klart slut, vargtjut

Tack TVNorge

Något som finns här i Norge (och som mig veterligen inte existerar i Sverige), är könsuppdelade TV-kanaler. Superbra! För oss kvinnor finns FEM (förkortning för FEMinint naturligtvis!) och för män finns kanlen MAX (liten tillspexad förkortning av maskulin). Så jäkla smidigt, tänk om jag eller Patrik skulle behöva bilda oss en egen uppfattning av vilken typ av program vi vill titta på. Skitjobbigt ju! Nu vet vi vad som gäller och rättar oss såklart efter det.


En dag råkade jag (helt oanandes naturligtvis) slå på MAX. Ojojoj, jag satt ju där och fattade ingenting. Bilar, sport, tuttar, kiss- och bajshumor, jag blev alldeles förvirrad! Snabbt växlade jag såklart tillbaka till "min" kanal för att istället avnjuta ett par timmars tittande på vackra modeller, människor som blev "förvandlade" med hjälp av en modeguru, matlagning och unga mammor. Mycket bättre! Vågar knappt tänka på vad som skulle ske med min man om det var han som råkat slå på fel kanal, risken är väl stor att hans penis hade förvandlats till en kraftigt förstorad klitoris. Huvva mig!!!!Det här tittar jag på!

Och det här roar Patrik sig med!


PS.
Det här inlägget är en smula ironiskt. Ville bara förtydliga det. Ds.

Pestens boning

Urk och urk, vi har fått böldpesten på barnehagen. Svartsoten, digerdöden, you name it. Fast i detta fall är det brännkopporna (impetigo) som har slagit till med full kraft. Idag var det 7 av 15 barn på plats. 5 pedagoger på detta gjorde att vuxentätheten nog kan gå till historien!

Vi har dessutom haft maskerad på avdelningen idag, så det var lite extra synd att så många barn var hemma. Men det är ju så otroligt smittsamt med impetigo, så vi försöker vara stenhårda och skicka hem alla barn som börjar bli prickiga. Idag har vi dessutom börjat "sanera" avdelningen, tvätta eller diska alla leksaker, och sprita högt och lågt. Även kommunöverläkaren är inblandad i det hela, då halva avdelningen har blivit drabbad så ville vi gärna ha lite goda råd med hur vi ska handskas med med farsoten.
Så här prickiga är "mina" barn. Ungefär.

Romantikens dag...

... Och här hemma har den sannerligen flödat! Romantiken alltså. Gjorde kycklingsallad till min käre make (eller ja, kycklingen låg liksom brevid själva sallanden, men you catch my drill), och tänt gulligulliga ljus.  Vilken romantiskt tjej, tänker du nu, men det stoppar inte där! Jag köpte blommor med. Tulpaner. Sju stycken på Rema 1000, Norges svar på Willys. Så jäkla fin är jag.

Så vackert så ögonen tåras. Nu får jag nästan lugna ner mig med romantiken ett tag, så Patrik inte blir alldeles borskämd.
Genus i barnehagen

Jag har tidigare skrivit om att jag upplever att Sverige och Norge är ganska olika när det kommer till genus. I Sverige är detta ett ämne som är väldigt aktuellt, och som vi lärare i förskolan och skolan ständigt ska förhålla oss till. Det är väldigt uttalat i på Lpfö98 och skolans läroplaner hur vi som pedagoger ska motverka de traditionella könsrollerna som finns i vårt samhälle.

I Norge är det inte lika uttalat i Rammeplanen, men samma tankegångar finns givetvis där. Nu har min chef i barnehagen bestämmt att både vi pedagoger och alla assistenterna ska börja arbeta mer aktivt med genus (eller likestilling som det heter här, ordet genus finns inte). Hon har därför gett oss en spännande artikel samt ett häfte som fylkesmannen här i Vestfold har gett ut, ni kan tro att jag är lycklig! Genus är min stora passion i livet, och det känns så kul att vi ska börja lägga mer fokus på detta viktiga ämne! HEJA NORGE!

Spännande läsning att sätta tänderna i!

Helgerna

Både denna helgen och förra helgen har vi haft myspys besök. Förra helgen var mamma och pappa här, och vi tog med dem ut på tur ute på Österöy. Väldigt fint!! Vi tog en promenad i extrem terräng (tänk er 71° Nord typ, så extremt var det), ut till Tönsberg Tönne, otroligt fint! Vi har aldrig gått hela vägen ut förut, men fick det rekommenderat av en kollega till mig, och ojojoj det var fantastiskt det var. Väl ute så tände vi bål och grillade korv, konstigt att det kan smaka så gott bara för att man är ute!
Korvgrillning, i vanliga fall inget favvo hos mig, men mumselimums i det fria!


Denna helgen väntade vi besök från systeryster. Syster kom, och kramar utbyttes i hallen. Plötsligt knackar det på dörren, Patrik öppnar, och utanför står världens bästa Cecilia!!! For en överraskning som norrmännen skulle sagt!! Cissi har inte varit här förut, så det var otroligt roligt att hon och Carin har planerat den här surpricetrippen. Har varit alldeles fnissig hela helgen av deras tilltag.


Vi var ju tvungen att försöka impa lite extra på Cissi nu när hon tagit sig hela vägen till Sandefjord, så igår så tog vi med oss tjejerna upp till Breivann för att åka skidor. Som vanligt så hittade jag och Patrik fram snabbt och lätt utan att köra fel en enda gång. Typ. Men men, fram kom vi! (Att ditresan tagit så pass lång tid att vi fick fika i bilen så fort vi parkerat hör liksom inte hit) Skidspåren var fantastiska! Klart värt resan dit!


Mina fina på vägen till Breivann.

Efter massor av skidåkning åkte vi hem och lagde köttgryta, sjuk gott!
Göttig mat, bilden tagen efter att vi redan smaskat i oss var sin portion.


Även idag har vi åkt skidor, brännande träningsvärk till trots! Carin och Cissi åkte hem för en stund sen, och nu
känns huset ganska tomt...
Kom snart tillbaka flickor!!Jag heter Lisa, och jag är periodare

När jag var liten så skrev jag dagbok. Men bara i korta perioder. Jag började så fint med att skriva varje dag. Efter någon vecka så blev det varannan dag. Efter ytterligare en tid så blev det en gång i veckan, sedan en gång i månaden. Sen upphörde det helt och hållet. Tills jag efter ett halvår kom in i en ny period. Typiska överskrifter i min dagbok från barndomen är "Hej dagboken, och förlåt att det var så länge sen som jag skrev" (av någon anledning skrev jag alltid "Hej dagboken", lite som Bert).

Jag börjar känna att jag gått i barndom. DagboksLisa har tagit över med och mer, och blogguppdateringarna har blivit färre och färre. Hur gick det här till undrar jag? Hmm. Hej hej, förlåt bloggen.